per una europa de les persones

#StopAustericidi · #RescatemPersones · #DemocràciaReal · #EconomiaVerda

#DemocràciaReal

Si ara mateix la Unió Europea demanara
l’entrada en la Unió Europea com a Estat,
seria vetada per dèficit democràtic.

La Unió Europea està dirigida en els darrers anys per un bipartit de populars i socialistes a nivell europeu que controlen totes les institucions i es reparteixen els càrrecs.

El candidat del PSOE a la presidència de la Comissió Europea
lloa les retallades de Rajoy.

La Comissió Europea està pactada per populars i socialistes que votaren José Manuel Durão Barroso com a President. Com a canvi, Martin Schulz, el candidat dels socialistes europeus a President de la Comissió en aquestes eleccions, va ser nomenat President del Parlament Europeu, amb Alejo Vidal-Quadras, qui ara és candidat de la formació ultradretana i neofranquista Vox, com a Vicepresident Primer per part del Partit Popular Europeu.

Aquest bipartit de populars i socialistes ha imposat l’austericidi i el rescat bancari contra els drets de les persones i les retallades brutals per tot arreu d’Europa, amb el grup no electe per ningú conegut com la Troika.

Frau Merkel,
wir haben die Nase voll!

El partit de Martin Schulz, l’SPD alemany, ha format en dues vegades una Gran Coalició per donar-li la Cancelleria d’Alemanya a Angela Merkel. La darrera, en setembre de 2013, quan va preferir tornar a elegir a Merkel abans que formar una majoria alternativa amb els Verds i Die Linke.


Actualment, existeixen governs conjunts de populars i socialistes a Estats tan importants com Alemanya, Itàlia (on s’ha ressuscitat la figura de Berlusconi per pactar), Grècia, Àustria, Bèlgica, Finlàndia...

La política econòmica no admet discussió: la mà fèrria de la Gran Coalició de populars i socialistes imposen l’austericidi.

Des de Compromís-Primavera Europea i el grup ALE-Verds volem acabar amb aquest bipartit monocrom i que entre aire fresc al Parlament Europeu. Volem una Democràcia Real a nivell europeu.

PROPOSEM
 • Cal que el Parlament Europeu tinga poders legislatius reals i que siga el dipositari de la sobirania popular europea. No volem un Parlament buit de continguts i d’acció real, com passa actualment, on tot el poder efectiu recau en organismes no electes, com, per exemple, la Comissió Europea o, pitjor encara, la Troika.
 • Cal que s’òbriga un Procés Constituent, participatiu, de baix cap a dalt, realment democràtic, que siga l’expressió de la voluntat dels pobles d’Europa per caminar cap a una UE federal.
 • Cal establir mecanismes de participació directa de la ciutadania en els processos de decisió europeus. Cal establir Iniciatives Legislatives Populars amb criteris de foment de la participació i no restrictius.
 • Cal establir els referèndums a nivell europeu com a mètode de presa de decisions.
 • Cal establir processos de transparència i rendició de comptes de cara a la ciutadania en tots els àmbits de la UE.
 • Cal construir l’Europa dels Pobles, on es configure la Unió Europea en base a la lliure voluntat dels pobles que la conformen i que deixe de ser un club d’Estats sense una solidaritat comuna.
 • Volem una Europa que promoga com el seu principal valor de vida en comú la seua diversitat lingüística, cultural i nacional.
 • >Volem un Parlament Europeu que siga el centre del debat i de la presa de decisions a nivell europeu. No volem que siga l’actual cementeri d’elefants on els grans partits envien a una jubilació daurada i molt més que generosament pagada els polítics en decadència.
NO VOLEM DIPUTATS MUTS
 • Sabies que tots 5 eurodiputats valencians (4 del PSOE i 1 del PP) estan molt per baix de la mitjana d’activitat d’un eurodiputat?
 • Sabies que entre tots 5 només han realitzat 624 activitats (entre les quals es compten una simple pregunta escrita) en aquests 5 anys? És a dir, una mitjana de 2 activitats al mes cadascun d’ells.
 • El súmmum, però, se l’emporta qui fóra cap de llista del PP en 2009, Jaime Mayor Oreja, que en aquests 5 anys ha realitzat 23 activitats; és a dir, una cada tres mesos.

A Compromís som garantia de treball. Allà on estem –Ajuntaments, Diputacions, Corts, Congrés, etc.- sempre estem en els grups més actius. Perquè portem la teua veu a les institucions. Perquè, si està Compromís al Parlament Europeu, tu hi estaràs i treballarem colze a colze amb tu. Perquè nosaltres no callarem.